Yöpymiset

Tanskassa on noin 570 leirintäaluetta, joten et ole koskaan kaukana sellaisesta. Taso niissä on yleisesti ottaen erittäin korkea, myöskin ne ovat yleensä hyvin hoidettuja ja niissä on hyvät palvelut sekä runsaasti tilaa. Turvallisuustaso on yleensä korkea, ja jos alueen luokitus on enemmän kuin kolme tähteä niissä on henkilökuntaa ympäri vuorokauden.

Leirintäalueet ovat usein kauniita, 2/3 sijaitsee järven tai meren äärellä. Silti et koskaan ole kaukana lähimmästä kaupungista, jos esimerkiksi haluat syödä tai nauttia kaupungin muista palveluista.

Hinnat

Yöpyminen maksaa normaalisti 50 – 70 kr/aikuiselta ja noin puolet lapsilta. Lisänä paikkavuokra ja ympäristömaksu. Sähkö maksaa noin 20 – 30 kr/vuorokausi. Useimmilla leirintäalueilla on halvempaa enne ja jälkeen kesäskauden.

Luokittelu Tanskan leirintäalueista

Suurin osa leirintäalueista Tanskassa kuuluvat Camping neuvostoon, ja alueet tarkastetaan säännöllisesti ja luokitellaan yhdestä viiteen tähteen.

Lue lisää luokittelu Tanskan leirintäalueista.

Mökit

Useimmilla leirintäalueilla on vuokramökkejä (hytte) joissa yleensä neljä sänkyä, joihin hyvä olla mukana omat lakanat. Jos mökki ei ole luksusluokka niin käytät hyväksesi leirintäalueen palveluita. Viikko sesonkiaikana maksaa noin 3500 kr. Mökit leirintäalueilla (alue joka on jäsenenä Camping neuvostossa)  luokitellaan niin että tiedät etukäteen mitä sinä saat.

Lue lisää mökit / Tanskan leirintäalueilla.

Talvi Camping

Noin 200 Tanskan leirintäaluetta on avoinna talvisin, joten jos sinulla on hyvin eristetty asuntovaunu tai matkailuauto voit nauttia siittä ympäri vuoden.

Lisätietoja Camping talvella.

Lue lisää Camping passi

(Indsæt link til selvstændig AZ tekst)

Lue lisää Asuntoautot

(Indsæt link til selvstændig AZ tekst)

 Lisätietoja leirintäalueista, jotka kuuluvat Camping neuvostoon.

Yöpyminen luonnossa

Tanskassa ei saa yöpyä teltassa missä tahansa, sillä Tanskassa ei ole jokamiehenoikeutta. 

Jos et vaadi korkealuokkaista mukavuutta ja haluavat asua maaseudulla, on Tanskassa yli 1000 leirintäpaikkaa jossa voi yöpyä. Et kuitenkaan saa tuoda autoa, asuntovaunua, asuntoautoa, moottoripyörää, mopoa tai venettä näillle luonnollisille leirintäpaikoille.

Lue lisää Majoitus maaseudulla.

Find out how the Danes celebrate Christmas and where you can join in Danish Christmas celebrations.