Yhteydet

Jos ajoneuvosi on katsastettu / rekisteröity kotimaassa ei ole mitään ongelmaa käyttää sitä Tanskassa. Ajoneuvossa on oltava rekisterikilpi ja tunnusmerkki, sekä kuljettajalla on oltava virallinen ajokortti (kirjoitettuna latinalaisin kirjaimin).

Turvallisuus

Jos autossa on turvavyöt, on niitä aina käytettävä. Lapset, jotka ovat 3 mutta ei 7 vuotta, on kiinnitettävä turvaistuimeen. Alle 3-vuotiaat on kiinnitettävä hyväksyttyyn turvaistuimeen joka sopii lapsen painoon ja pituuteen. Jos autossa ei ole turvavöitä takapenkillä, lapsi saa istua takapenkillä ilman turvalaitteita.

Valot on pidettävä päällä myös päivisin.
Varoituskolmio on pakollienen varuste autossa.

Matkapuhelinta ei saa käyttää ilman ”hands-free” laitetta.

Jos ajat moottoripyörällä tai mopolla on käytettävä kypärää.

Tanskassa ei ole talvirengaspakkoa. Nastarenkaita saa käyttää 1.11-15.4 välisen aikana vain mikäli kaikki auton pyörät ovat nastarenkaita.

Vakuutus

Ulkomaiset ajoneuvot on oltava vakuutettuja. Vaatimus on täytetty kun ajoneuvo on hyväksytty ja rekisteröity EU-maahan + Färsaaret, Liechtenstein, Monaco, Norja, San Marino, Sveitsi, Islanti tai Kroatia. Ajoneuvojen säännökset muista maista; kuljettajalla on oltava vihreä kansainvälinen ajokortti tai Tanskan Association for International Motorkøretøjsforsikring:in antama rajoitettu vakuutus.

Katso myöskin kohtaa ”liikennesäännöt”.

Find out how the Danes celebrate Christmas and where you can join in Danish Christmas celebrations.