Pyörällä Tanskassa (lait ja säännöt) [1]

Suomi

Kun pyöräilet Tanskassa, on polkupyörässä oltava suraavat varusteet; kello, valkoinen heijastin, joka näkyy edestä, keltaiset heijastimet polkimissa, keltainen heijastin pinnoissa (tai heijastavat renkaan sivut) ja takana punainen heijastin. Pimeällä pyörässä on oltava valkoinen tai keltainen ajovalo edessä ja punainen takavalo.

Kaksipyöräisen polkupyörän peräkärryssä tulee olla kaksi valkoista heijastinta edessä, kaksi keltaista sivuilla, sekä kaksi punaista takana. Pimeällä polkupyörä peräkärryssä, on oltava yksi punainen takavalo keskellä peräkärryä, tai sen vasemmalla puolen.

Lasten kuljetus polkupyörällä

Yli 15-vuotiaat voivat kyydittää kahta alle 8-vuoden ikäistä lasta. Pyöräilykärryssä joka on suunniteltu lapsille saa kuljettaa kahta lasta. Kärrystä riippuen lapset voivat istua edessä tai takana, mutta heidän on oltava kiinnitettyna tukevasti kärryyn. Lasten ”puolikas-pyörä”:ssä pätee samat säännöt (kun lasten nk ”puolikas-polkupyörä” on kiinnitettynä aikuisen pyörään).

Liikennesäännöt

Sinun tulisi aina ajaa oikealla puolella tietä. Pyörätietä on käytettävä aina kun siihen on mahdollisuus. Kun kääntyy vasemmalle, se tulee tehdä kahdessa vaiheessa: ensin ajaa kohtaan jossa aikoo kääntya oikealla puolella, pysähtyä siihen ja odottaa-vapaata kaistaa, ja sitten ajaa uuteen suuntaan. Pyöräilijän pitää käyttää käsivarsimerkkiä ennen kääntymistä tai pysähtymistä.

Kypärä

Kypärät eivät ole lakisääteisiä.

Lue lisää pyöristä ja säännöistä pyöräilijöille [2].

Category: 

Product type: 

Area: